Mestverwerkingsinstallaties onder de 50.000 kuub verwerkingscapaciteit zullen onder de crisis- en herstelwet gaan vallen. Dit heeft de Tweede Kamer besloten na een motie van CDA-kamerlid Koopmans.
Op 31 maart 2010 is de Crisis- en herstelwet (Chw) in werking getreden. De kern van deze wet is dat met nieuwe en/of aangepaste procedures doelgericht wordt gewerkt aan werkgelegenheid en duurzaamheid. De wet zorgt voor kortere procedures, waardoor bouwprojecten sneller kunnen worden uitgevoerd.
In de volgende tranche zal ook mestverwerkingsinstallaties met een verwerkingscapaciteit onder de 50.000 kuub meegenomen worden.
Lees meer over de crisis- en herstelwet op rijkoverheid >>
Lees meer over de crisis- en herstelwet op infomil >>
Onderstaande motie van CDA kamerlid Koopmans werd aangenomen:
Overwegende dat een belangrijk onderdeel van het mestbeleid bestaat uit het mogelijk maken van het snel van de grond komen van nieuwe locaties met betrekking tot mestverwerking;
overwegende dat het ontstaan van nieuwe locaties en het verkrijgen van bijbehorende vergunningen langzaam verloopt;
verzoekt de regering om, in de volgende tranche van de Crisis- en herstelwet ook mestverwerkings- en mestbewerkingsinstallaties met een capaciteit van minder dan 50 000 ton onder het regime van de Crisis- en herstelwet te brengen, en mestverwerkings- en mestbewerkingsinstallaties die niet op een terrein met een industriƫle bestemming worden gerealiseerd daar ook onder te laten vallen,